Pages

Thursday, October 3, 2019

לפיד קיים בביתו שתי פגישות סמויות עם מילצן, רובין ופאקר לדון בסיוע שביקשו - News1 מחלקה ראשונה

לפיד קיים בביתו שתי פגישות סמויות עם מילצן, רובין ופאקר לדון בסיוע שביקשו - News1 מחלקה ראשונה

איתמר לוין
איתמר לוין

ראשי הציבור הערבי, אשר ארגנו את השביתה הכללית במגזר היום, נושאים בחלק משמעותי מן האחריות לאלימות ולעבריינות בו - משום שהם עצמם מעודדים עבריינות כאשר הדבר מתאים להם. ראו את יחסם למכ...

נסים ישעיהו
נסים ישעיהו

אחדות אמיתית מיוסדת על רוחניות משותפת, על רעיון משותף. שותפות טכנית לא יכולה להוות תחליף לאחדות. אחדות פנימית פירושה תיאום מלא בין הרוח ובין החומר

האינטרסים האמיתיים [צילום: חסן עמאר, AP]
ד"ר יוסי מנשרוף

ישראל יכולה לפגוע משמעותית במעמדו של חיזבאללה, אם תחשוף את שקריו בנוגע למלחמות בסוריה ובתימן, ותוכיח שהוא פועל למען אירן ולא למען לבנון

יואב יצחק
גרסטל. בוררת [צילום: פלאש 90]

בוררת ומגשרת

הילה גרסטל. ילידת 13.6.1955, ישראל. נשואה לראובן ולהם שני ילדים.

ב-1973 סיימה את לימודיה התיכוניים בתיכון עירוני בהרצליה. בשנים 1975-1973 שירתה בצה

איתן ששינסקי [צילום: פלאש 90]

כלכלן

איתן ששינסקי (נולד: 29 ביוני 1937), כלכלן ואיש אקדמיה ישראלי.

תום שגב [צילום: AP]

סופר, עיתונאי

תום שגב (נולד: 1 במרץ 1945), עיתונאי, פובליציסט והיסטוריון ישראלי.

לפיד. פגישות סמויות [צילום: פלאש 90] מילצ'ן. פגישה בבית לפיד [צילום: פלאש 90] פאקר. פגישה בבית לפיד [צילום: קים צ'ונג/AP]
חשיפת News1 / על יחסי השוחד והשקרים לציבור
לפיד קיים בביתו שתי פגישות סמויות עם
מילצ'ן, רובין ופאקר לדון בסיוע שביקשו
נתניהו. שוחח עם לפיד [צילום: פלאש 90]

עו"ד פיני רובין. גויס והגיע עם מילצ'ן לביתו של לפיד להסביר את החוק [צילום: פלאש 90]

מפרוטוקול חקירת לפיד במשטרה עולה: בניגוד לבדותות שמסר לציבור לפיהן "זרק את מילצ'ן מהמדרגות" ודחה הצעת נתניהו להארכת הטבות לתושב חוזר מ-10 ל-20 שנה, קיים לפיד שיחות עם בכירים באוצר ושלוש פגישות בבתים פרטיים: הראשונה בביתו של מילצ'ן, חברו האישי מ-1994; השנייה בבית לפיד בת"א עם מילצ'ן ועו"ד פיני רובין; והשלישית בביתו בת"א עם מילצ'ן ופאקר שהיה עתיד ליהנות מהחוק הפגישות הוסתרו ולא נרשמו ביומנו של שר האוצר לפיד למרות זאת, לפיד לא נחקר באזהרה

▪  ▪  ▪

יושב-ראש מפלגת יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד, הונה את הציבור בכללותו ואת בוחריו בכחול לבן, מהם הסתיר מידע קריטי בדבר עומק מעורבותו - כשכיהן ב-2014 בתפקיד שר האוצר - בניסיון להסדיר הטבות מס אדירות, כ"תושב חוזר", לקבוצה של מיליארדרים, ובראשם לחברו האישי הוותיק ארנון מילצ'ן ולמיליארדר ג'יימס פאקר. כך נודע ל-News1. לפיד זכה לתמיכה רחבה מצד כלי התקשורת להם שיקר - כשמסר כי הוא דחה את הצעת ראש הממשלה בנימין נתניהו, "זרק את מילצ'ן מכל המדרגות", ואף סירב, כדבריו, לדון עמו בהצעה לתיקון החוק שיאריך את ההטבות לתושב חוזר מ-10 ל-20 שנים. אלא שהעובדות שונות בתכלית. עיקרו של המידע הבעייתי - לפיד קיים פגישה אחת עם מילצ'ן, בביתו של מילצ'ן, ודן עמו בבקשתו של מילצ'ן לשינוי החוק; לפיד קיים שתי פגישות בביתו בעניין זה - הראשונה עם מילצ'ן ופיני רובין, והשנייה עם מילצ'ן וג'יימס פאקר. פגישות אלה לא דווחו לציבור ולא נרשמו ביומנו של לפיד כשר האוצר. הפגישות בוצעו בבתים פרטיים על מנת להסוות את קיומן.

המידע שאותו אנו חושפים עתה בתחקיר ב-News1, התגלה לחוקרי המשטרה במסגרת עדותו של לפיד בתיק 1000 - בפרשה הידועה כפרשת המתנות של ראש הממשלה בנימין נתניהו. למרות המידע המפליל שהתגלה ואומת תוך כדי חקירתו של לפיד, לא עברו החוקרים לחוקרו באזהרה כחשוד בניסיון להסדיר הטבות לחברו האישי מילצ'ן ולגורמים נוספים, וגם לא העמיקו את חקירתו, אף לא לסיוע שקיבל לפיד ממשפחת מילצ'ן ומבתו אלינור, בעת ייסודה של מפלגת יש עתיד. יתרה מכך: עם סיום החקירה הוצג לפיד על-ידי המשטרה כעד מפתח נגד נתניהו, רק בשל זאת שנתניהו הפנה אל שר האוצר יאיר לפיד, ולטיפולו, ככל שימצא לנכון, את בקשתו והצעתו של מילצ'ן, חברו האישי.

מפרוטוקול חקירתו של לפיד בידי המשטרה עולות העובדות הבאות:

1) קשרי עבודה/עסקים וחברות - לפיד הכיר את מילצ'ן ב-1994 כשראיין אותו לטלוויזיה, ומאז שמרו השניים על קשרים שהפכו לקשרי חברות; לפיד עבד עבור מילצ'ן במשך כמה שנים ומונה למנכ"ל חברת טלוויזיה בבעלות מילצ'ן, שפעלה בלוס אנג'לס (לפיד לחוקרים: "בתשעים וחמש עזבתי את ערוץ אחד. ואז הוא הציע לי לנהל לו חברת טלוויזיה, להקים לו חברת טלוויזיה, יש לו חברת סרטים גדולה ולא הייתה לו חברת טלוויזיה. נסעתי ללוס אנג'לס"); לפיד קיים פגישות עם מילצ'ן כשזה הגיע לביקורים בישראל, ופגישות אלה התקיימו גם כשכיהן בתפקיד שר האוצר ("הוא טייקון שמסתובב בעולם, אז כשהוא בארץ היינו נפגשים..."; "הוא מקסים הוא חכם"); קשריו של לפיד העמיקו גם עם משפחתו של מילצ'ן. הוא אף השתתף בחתונת אלינור, בתו של מילצ'ן ("אממ הייתי בחתונת בתו, בתו השנייה הצעירה יותר אלינור, היא מיודדת איתי מאוד..."; (פרטים שלא נכללו בעדות - לפיד נהנה מאירוח כיד המלך, לעיתים תכופות, בביתו של מילצ'ן, כולל סיגרים משובחים, י.י.).

2) לפיד נקרא לחקירה נגד נתניהו - חוקרי המשטרה, ובראשם גיל רכלין, זימנו את לפיד למסירת עדות פתוחה. הם ביקשו לברר עמו כמה נושאים מתקופת היותו שר האוצר (בשנים 2014-2013), ובראשם ההצעה לתיקון תקנות המס לתושב חוזר - הגדלת ההטבות מ-10 ל-20 שנה. אולם במקום להעמיק חקור ולברר גם את דבר חלקו של לפיד בחשדות שהתגלו נגדו תוך כדי חקירתו, התמקדו החוקרים בנסיונות לשאוב מידע מלפיד שבו יוכלו להשתמש בנסיונם להפליל את נתניהו. וכך, קשריו של לפיד עם מילצ'ן, ועצם פעילותו תוך ניגוד עניינים - האסורה על-פי החוק, לא נחקרו;

3) השיחות הראשונות עם מילצ'ן ונתניהו - בתקופת היותו שר האוצר, קיבל לפיד שתי פניות בהצעה לתיקון החוק האמור - האחת ממילצ'ן והשנייה מנתניהו. על-כך העיד:

  • חוקר: ... הייתה פנייה שלו אליך? של מילצ'ן אליך בהיותך בתפקיד שר האוצר?
    לפיד: אם הייתה פנייה?
    חוקר: כן.
    לפיד: באיזה עניין? אני מנסה להיזכר.
    חוקר: בעניין מיסים כאלה ואחרים.
    לפיד: כן, ארנון דיבר איתי. אחרי זה גם ביבי דיבר איתי. טוב שאתה שואל, עכשיו אני נזכר. על זה, יש בישראל תקנה שאנשים שבאים מחוץ-לארץ ומקבלים עשר שנים פטור מעצם, גם מדיווח המס. אמר שצריך להאריך לעשרים שנה.
    חוקר: מי אמר?
    לפיד: ארנון.
    חוקר: כן.
    ...

4) שתי פגישות ראשונות - אחת בביתו של מילצ'ן, השנייה בביתו של לפיד -

החוקר ביקש להבין היכן הייתה השיחה הראשונה עם מילצ'ן, מעבר לשיחות הטלפון שהתקיימו. בחקירה זו התגלה: לפיד נפגש בעניין הטבות המס פעם אחת בביתו של מילצ'ן ופעם שנייה אירח את מילצ'ן ופיני רובין:

  • חוקר: אתה יכול לתת לי יותר... כאילו להכניס אותי רחב, אני לא הייתי שם. יותר כוח לפירוט. איך הוא התקשר אליך, איפה הייתה הפגישה, משרד האוצר, אצלך בבית?
    לפיד: אצלי בבית.
    חוקר: הוא התקשר אליך.
    לפיד: ארנון היה, הנושא עלה, ארנון היה בא לארץ. כשארנון היה בא לארץ אז לא תמיד אבל היינו נפגשים לפעמים, ישבנו וקשקשנו אצלו בבית, ואז הוא העלה את הנושא, ואז הוא אמר לי: אני לא יודע להסביר את זה טוב, פיני יודע להסביר מצוין, אני יביא לך את פיני רובין שיסביר לך בדיוק למה זה טוב למדינה. לקח טיעון לגיטימי. עובדה שיש חוק כזה.
    חוקר: אה-הא
    לפיד: זהו, ואז הם באו אלי הביתה ואני גם, אני מודה, מקווה שזה לא ירשם בעדותי שפיני רובין לא מצא חן בעיני.
    חוקר: אוקיי

5) פגישה שלישית - מילצ'ן ופאקר בביתו של לפיד -

מילצ'ן ביקש לסדר את תקנות המס כך שיתאמו גם לחבריו המיליארדרים. לכן השתמש בחברו יאיר לפיד. הנה מה שהתגלה, כשניסה החוקר מומי משולם לברר עם העד: האם מלבד מילצ'ן, הוצגו בפניו עוד מיליארדרים שהיו עשויים ליהנות משינוי החוק:


  • חוקר: אוקיי
    לפיד: אז זהו, מוצג לי בתור דבר שימשוך משקיעים למדינת ישראל, שיגרום לאנשים במדינת ישראל, רגע, אני שואל את עצמי.
    חוקר: מה?
    לפיד: שוב, אני נורא, תראו... הרי אני לא מאוהביו של ביבי אבל אני לא רוצה לסבך סתם. אני מנסה להיזכר אם...
    חוקר: לא, ברור...
    לפיד אם הוא הזכיר את פאקר או לא הזכיר את פאקר כחלק מהעניין בתור מישהו שאולי יבוא.
    חוקר: אין זה פתאום עלה עכשיו?
    לפיד: כי ארנון ופאקר פעם אחת היו אצלי בבית. אני אומר שוב, אני...
    חוקר: למה?
    לפיד: ארנון אמר אני רוצה שתכיר.
    חוקר: אוקי.
    לפיד: הביא (מילה לא ברורה)
    חוקר: כבר היית שר אוצר?
    לפיד: כן
    חוקר: אוקיי
    לפיד: ש...
    חוקר: הוא אמר לך את מי הוא הולך להביא?
    לפיד: סיפר לי הוא... את אבא שלו פגשתי פעם.
    חוקר: אוקיי.
    לפיד: והוא בא אלי הביתה, מאוד לא מצא חן בעיני, נראה לי מסומם.
    חוקר: מי?
    לפיד: פאקר.
    חוקר: זה באלפיים ושלוש עשרה.
    לפיד: אלפיים שלוש-עשרה או ארבע-עשרה. זאת אומרת אני...
    חוקר: ואתה שר אוצר.
    לפיד: כן, אני שר אוצר בתקפה הזאתי. הוא כאילו בא... בא חברתי הוא היה אמר אני בארץ אני בא עם חבר... רצה לשמוע חברתי. אז אני שואל את עצמי, יכול להיות שארנון אמר לי: תשמע הנה הוא דוגמה זה לאנשים שיבואו וחשבתי שזה מוזר כי אנשים שפאקר לא היה יהודי מה זה איך זה בדיוק חלק עליו.
    חוקר: אוקיי. אגב מה היה בשיחה שם? אם כבר...
    לפיד: סתם הכירו... סתם הכיר לי מישהו ודיבר על זה שהוא נורא אוהב את המדינה והוא רוצה להשקיע פה הוא רוצה... כאילו זה בסדר שמביאים אנשים שרוצים להשקיע לבוא למדינה ואומרים אנחנו נשקיע פה.

6) התנאי של לפיד: השקעה בישראל -

לפיד כיזב, כאמור, במסריו לציבור. זרקתי את מילצ'ן מכל המדרגות, אמר והוסיף, כי הוא דחה מיוזמתו את ההצעה לבצע תיקון בחוק, כבקשת מילצ'ן ופניית נתניהו. אלא שהעובדות שונות, כעולה מעדותו של לפיד:

  • לפיד מסר בעדותו, כי הוא הציג תנאי לקידום היוזמה לתיקון החוק: בעל הון שיבקש ליהנות משינוי החוק, אם אכן יבוצע שינוי מ-10 ל-20 שנה, יידרש להשקיע במפעל בישראל שיעסיק 50 עובדים לפחות (מיליארדרים עומדים בקלות בתנאי זה, י.י.);

  • לפיד אישר בעדותו, כי הוא שוחח בנושא עם מנהל רשות המיסים, משה אשר, ועם גורמים בכירים נוספים במשרד האוצר.

מדוע לא ייחקר לפיד באזהרה


מן האמור לעיל עולה: לפיד שיקר לציבור ולחבריו ברשימת כחול לבן; לפיד קיים פגישות אישיות וחשאיות עם מילצ'ן ומקורביו (פיני רובין ופאקר) בניסיון לבחון שינוי החוק ומתן הטבות המס האדירות; הפגישות התקיימו בביתו הפרטי ובביתו של מילצ'ן, והן לא דווחו ולא נרשמו ביומנו של לפיד כשר האוצר; לפיד העיד שהוא התנגד למתן ההטבות, אך בפועל עולה, גם מעדותו, כי הוא ניסה לקדם את החוק, אך נתקל בהתנגדות של מנהל רשות המיסים ושל גורמים נוספים במשרד האוצר, התנגדות שהביאה להסרת ההצעה מסדר-היום של משרד האוצר (לפיד: "ככל הזכור לי הם לא אהבו את זה. אני לא יודע... לא לא בדיוק זוכר"). המידע שנחשף בפני החוקרים מבטא את מעשיו של לפיד - פעילות תוך ניגוד עניינים פסול ואסור, העולה כדי עבירה על החוק. לכן גדולה התמיהה: מדוע לא נחקר לפיד באזהרה, כחשוד; מדוע מסרה המשטרה מידע מטעה על לפיד, כאילו לא דבק בו חשד לעבירה; ומדוע לא יורה עתה היועמ"ש אביחי מנדלבליט על חקירתו באזהרה כחשוד בניסיון לקדם חוק לבקשתו של מילצ'ן, חברו האישי, עמו התקיימו קשרים כספיים נרחבים.

תאריך:  03/10/2019   |   עודכן:  03/10/2019
יואב יצחק
לפיד קיים בביתו שתי פגישות סמויות עם מילצ'ן, רובין ופאקר לדון בסיוע שביקשו
באחד הימים, אחרי גמר כהונתו, יימצא עיתונאי שישאל את ד"ר אביחי מנדלבליט אם היה חותר למשרת היועץ המשפטי אילו ידע מה יקרה בקו החקירות בינו לבין בנימין נתניהו. זה הזכיר לי כי הנרי קיסינג'ר, שהוא כידוע יהודי הגון, העיר פעם כי אילו ידע שתפרוץ מלחמת יום הכיפורים לא היה דוחק להתמנות לשר החוץ האמריקני ומעדיף להישאר ראש המועצה לביטחון לאומי. אולי גם מנדלבליט יאמר דבר דומה כתום הטיפול בתיקיו הפליליים של ביבי.

פתאום ככה באמצע היום נופל עלינו נתניהו עם בקשה חסרת תקדים לנהל את השימוע שלו בפומבי למען יראו העם את הקולות. את כל הקולות. תגובתו - הנזעמת משהו - של היועץ המשפטי לממשלה לא מאחרת לבוא. אלא שמתוך נימוקי הסירוב של מנדלבליט צד את העין נימוק אחד שראוי לקרב אליו את המבט.

הרעיון של שימוע פתוח לראש הממשלה, הפתיע גם אותי, וחשבתי לעצמי איך אני קובע עמדתי בעניין. את בקשת פרקליטי בנימין נתניהו לא ראיתי, רק את תגובת המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, ואין לי אלא לתמוה על תשובה מביכה זו.

ביבי הסתבך בחשד לפלילים ובעניינים אחרים מפני שנטייתו להיות תאב כסף נפגשה והתחברה לתחושה, שמגבלות הכוח אינן חלות עליו. כאשר שליט חש כך הוא שוחק את החוק ואת הדמוקרטיה, וכשהן מסרבות להיעלם הוא פותח במהלכים שנועדו לכתוש אותן. כך ניסה לעשות עם בג"ץ והתקשורת ופרקליטות המדינה והמשטרה. לכתוב ולאיים, ואולי זה הצליח פה ושם אבל לא כליל.

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, נענה (יום א', 29.9.19) לבקשת סנגוריו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להאריך את השימוע בעניינו. מנדלבליט מסכים כעת לקיים ארבע ישיבות - לעומת השתיים שנקבעו במקור. עם זאת, מנדלבליט קבע שהשימועים יתקיימו ברצף בשבוע הקרוב. News1 חשף בשבוע שעבר את דבר בקשת סניגוריו של נתניהו לקיים ארבע-שש ישיבות במסגרת השימוע (ראו קישור משמאל).
איציק וולף
איציק וולף
מירב ארד

Let's block ads! (Why?)



2019-10-03 06:55:30Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiNGh0dHBzOi8vd3d3Lm5ld3MxLmNvLmlsL0FyY2hpdmUvMDAyLUQtMTM2NjY4LTAwLmh0bWzSAQA?oc=5

קרא עוד >>>>


No comments:

Post a Comment